24 januari 2015

Frontend development

Browsers zijn tegenwoordig steeds intelligenter en bieden steeds meer mogelijkheden voor een volwaardige user-interface. Mobile apparaten vormen een steeds groter deel van het totale webverkeer.

Een goed opgebouwde dynamische website,bouwen we vaak met de volgende elementen:

 • HTML5.
  Met de HTML standaard worden websites opgebouwd. Elke browser kan overweg met HTML. HTML 5 heeft ten opzichte van HTML4 meer mogelijkheden voor audio en video die sommige plugins overbodig maken. HTML5 wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in plaats van Flash.
 • Javascript is een op Java gebaseerde programmeertaal die draait in de webbrowser. Met Javascript kan de website dynamisch worden aangepast en opgebouwd. Verder verwerkt Javascript vaak informatie die van de server komt.
 • JQuery is een populaire bibliotheek die gebaseerd is op Javascript. Alhoewel alles wat met Jquery gebeurt ook mogelijk is met Javascript, biedt deze open Source bibliotheek veel mogelijkheden om doeltreffend en effectief dynamische websites te maken.
  Als uitbreiding op JQuery gebruiken we vaak JQuery Mobile gericht op Mobile devices of JQuery UI voor wat uitgebreidere mogelijkheden.
 • Ajax staat voor  Asynchronous JavaScript And XML en is methode om te communiceren met de server. In de begin tijden van internet was het gebruikelijk de gehele webpagina opnieuw te laden bij een handeling door de gebruiker. Met Ajax kunnen bepaalde gedeeltes van het browser window gefreshed worden. Dit verbeterd de gebruikers performance en de efficiency van de website.
 • CSS3
  CSS ook wel Stylesheets genoemd bepalen de vormgeving van de website en de plaats van alle elementen. CSS spreekt in veel gevallen direct de grafische kaart aan waardoor grafische processen soepel verlopen.

 

Geef een antwoord