8 juni 2016

Online Rekentool voor de Kinderopvang

kinderopvang-rekentool.nl is een online bruto netto rekentool voor de kinderopvang. De tool kan eenvoudig worden geplaatst op de website van een kinderopvang instelling, met de instellingen, producten en tarieven van de kinderopvanginstelling.

De tool berekend direct de netto kinderopvangkosten die ouders kwijt zijn voor de gewenste opvang. In deze berekening worden alle relevante factoren meegenomen, bijvoorbeeld:

  • Aantal kinderen
  • Uurtarieven kinderopvanginstelling
  • Opvangduur en opvang soort
  • Kinderopvangtoeslag tabel
  • Overige wetgeving om de hoogte van de kinderopvangtoeslag te bepalen.

screenshot

Werking

De jaarlijkse aanpassingen aan de kinderopvangtoeslag tabel, maximum uurprijzen en andere wettelijke wijzigingen, passen wij direct aan op onze servers.

Alle aangesloten instellingen hebben een eigen persoonlijk portal waar eenvoudig wijzigingen kunnen worden aangepast als: Uurtarieven, opvangsoorten en opvangvormen.

Hierdoor worden opvanginstellingen ontzorgd.

Achtergrond

Het idee van kinderopvang-rekentool.nl is ontstaan op de site www.kinderopvangtoeslag.com. Op deze informatieve site, voor en door ouders, staat naast informatie over de kinderopvangtoeslag, sinds 2011 een rekentool waarmee ouders op een overzichtelijke manier de kinderopvang kosten kunnen berekenen.

De afgelopen jaren hebben we op verzoek van een aantal kinderopvanginstellingen, een specifieke module ontwikkeld die instellingen op hun eigen site kunnen plaatsen.

Dit idee is dusdanig enthousiast ontvangen, dat we hebben besloten de tool breder beschikbaar te stellen, zodat andere instellingen ook kunnen profiteren van deze rekentool!